MENÜ

TIBETI HANGMASSZÁZS

A terápia alapja az a felismerés, amit már 5000 évvel ezelőtt is alkalmaztak Indiában, a Védikus gyógyítás művészetében, nevezetesen, hogy hangok segítségével teremtsék meg a test, szellem és a lélek harmóniáját

A hangtálakat 5 – 12 fém ötvözetéből készítik, melyek összetétele hatással van a rezgés minőségére és a hangzásra. A klasszikus tibeti tálak kelet Nepálból származnak.  Ősi elixír alapján 5 kovács 32 munkaórát dolgozik egy tál elkészítésén. Megszólaltani koppintással, ütéssel, vagy a tál falán körözéssel lehet, s ezt tehetjük puszta kézzel, vagy ütővel. 

A hallóidegeken keresztül  az agykérgi területeket ingerli, és így vált ki pozitív élettani hatásokat: tisztít, egyensúlyt teremt, életerővel tölt fel, és nagyon erős öngyógyító folyamatokat indít el.

A rezgés elsősorban a testünkben található közvetítő közegen, a vízen keresztül hat.  Azt is mondhatjuk rá, hogy sejtmasszázs, ugyanis testünk 70%a vízből áll, és a tibeti tál megszólaltatása következtében a bennünk lévő víz ugyanúgy reagál a kibocsátott rezgésekre, mintha vízbe dobnánk egy kavicsot, mely által centrifugális körökben látjuk a terjedését. Amikor megütjük ezt a tálat, akkor az egész testünkben megkezdődik ez a vibrálás, mely sejtszinten, a sejtmembránt megmozgatva az egész szervezetben egy nagyon erőteljes anyagcsere-folyamatot indít el. Ezáltal olyan helyekre is képes hatni, mint a csontok üreges részei és az ízületek, a véráramon és a nyirokrendszeren keresztül pedig minden szervre.

Ez a néhány ezer éve használt eszköz gyakorlatilag mindent tud, amit a modern biorezonancián alapuló eszközök tudnak.

Jó hatással van a túlmozgásos gyermekekre, nyugtat, segíti az összpontosítást. Eredményesen alkalmazzák műtéti sebek /császármetszés, gátmetszés, hasi műtétek stb./ gyógyulásának gyorsítására. Fejfájás, migrén, stressz okozta izomgörcsök, ízületi  –és gerincfájdalmak, nyak –és vállmerevség, alvás –és emésztési zavarok, vérkeringési problémák esetében hatékony segítségnek bizonyul. Alkalmazható agyvérzésen átesett betegek utókezelésében is.

Pszichoterápiás alkalmazása: ezen széles alkalmazási területén a hangmasszázs kiváló módszernek bizonyult arra, hogy a pácienst a legrövidebb időn belül lehessen ellazult állapotba hozni. A hangmasszázs utáni vagy alatti mély ellazult állapothoz kapcsolódhat aztán a mindenkori terápiás folyamat, történjen ez a továbbiakban hanggal vagy más módszerrel.

Csoportos relaxációs formája a hangfürdő.

 

 

 

 

 

Asztali nézet