MENÜ

KINEZIOLÓGIA

Alternatív és komplementer jellegű, pedagógiai és pszichológiai elemeket tartalmazó készség -, képesség –és személyiségfejlesztő módszer.

dr. George Goodheart amerikai csontkovács rakta le a kineziológia alapjait. Egy gyengéd módszer, mely az egységre alapoz, szó szerinti jelentése: „mozgástudomány”. A Hagyományos Kínai Orvoslás szerint a testet energiapályák, úgynevezett meridiánok hálózzák be. Ahogy az élőlényekre általában, úgy a test energiáira is az állandó mozgás jellemző. A meridiánokban az áramlás elakadása testi, lelki és szellemi szinten akadályozza a fejlődést. Az energiablokkok kialakulásának oka lehet például a negatív érzelmek felhalmozódása, a helytelen táplálkozás, a terhelő környezeti hatások, a stressz,  a teljesítménykényszer, vagy a kevés mozgás.  

Az egyén lelki és élettani folyamatai befolyásolják az izmok funkcionális állapotát. Stresszhelyzetben izmaink feszültségi állapota megváltozik. Egy izomreakció kiváltásához elég egy nyomasztó szituációra vagy egy bizonyos személyre gondolni. 

Kineziológia egy holisztikus szemléletű megközelítésmód, mely a személy energiarendszerének kiegyensúlyozásával foglalkozik a szabad energiaáramlás révén. Az izomtesztelés valójában az izomműködés ellenőrzése, annak vizsgálata, hogy  bizonyos konkrét körülmények között egy adott izom tart vagy nem tart. Gyakorlatra és finom érzékenységre van szükség, egy bekapcsolt és egy kikapcsolt izom  megkülönböztetéséhez.

 Az érzelmi stresszek feloldásával  energetikai egyensúlyt hoz létre a testben, s aktivizálja annak  öngyógyító mechanizmusát.

 

 

 

 

 

Asztali nézet